Om Tolinka

Jag heter Annika Hopic och driver företaget Tolinka. Hösten 2022 utbildade jag mig till Hundfrisör på Dogplanet i Stockholm. Jag har valt att ha min salong på hemmaplan i Garns-Ekskogen, på landet i Brottby för jag vill vara nära mina djur hundar, hästar, får, minigrisar och katt. Jag bor med min man och vi har två döttrar som nu är utflugna.
Hösten 2023 våren 2024 gick jag min utbildning som Hundpsykolog vilket har gett mig mer förståelse för hundens beteende. Nu under våren 2024 utbildar jag mig till Berikningskonsult. Eftersom i vårat samhälle begränsas hundar att utföra artens naturliga beteenden. Vilket leder till att hundarnas känslor hämmas känslomässigt. Med denna utbildning kommer jag kunna berika hundar genom Beteendeberikning och Upplevelseberikning.
Jag är även Massageterapeut på humansidan men min dröm har alltid varit att  jobba med djur.
Min första hund var en labrador som jag fick -84 när jag var tolv år. Efter det har vi haft ett flertal Flat Coated Retrievers och 2003 skaffade vi en Engelsk Cocker Spaniel vid namn SVCh Perchwater Misty-Blue "Flaxa". Jag tog steget att bli uppfödare och startade kennelnamnet Tolinka som betyder "flaxande öra på en Coyote (Prärievarg)". Flaxa fick två kullar. Tack vare henne lärde jag mig vikten av pälsvård. Genom åren har jag tränat och tävlat olika grenar som Lydnad, Spår, Jakt, Viltspår, Utställning.
Nu har vi en Flat Coated Retriever, SVCh Engsboda Who Shot The Bird Down "Milo" och nyligen skaffade vi en Border Collie, Erkens Glimma som ska hjälpa oss att valla får. Jag älskar djur och vill ha bra kommunikation tillsammans med dem. För mig är det väldigt viktigt att lyssna på hundens signaler och få till ett bra samarbete så det känns okey för båda. Hos mig får hunden mycket belöning och pauser. Jag jobbar för att få det så harmoniskt som möjligt för hunden. Hunden ska behandlas med kärlek och respekt.

Utbildningar 

Berikningskonsult via Hundutbildningsgruppen Våren 2024 Pågående
Hundpsykolog via Hundutbildningsgruppen Hösten 23, Våren 2024
Frivillig Hantering steg 1- 2 via Harmonisk Hundsalong 2023
Diplomerad Hundfrisör via Dogplanet hösten 2022
Hundmassör via Axelsons Animal School  1995, 2005
Diplomerad Massageterapeut Steg 1,2,3 för människor via Axelsons Hösten 1998 Våren 1999
Hundsjukvård via Stockholms Djurklinik 1990